Els professors del curs “El flâneur”

JMa UYÀ (1960)

És professor de l’IES de Celrà, i Doctor en Filologia. Escriu poesia, teatre i assaig. Amb Dèiem ànima civil (Alcoi, 1989) inicia una obra poètica que té un segon lliurament a Ànima civil, 1990-1999 (València 2005), i un tercer amb Ànima civil, 2000-2007 (Barcelona 2008). Ha publicat dos poemes dramàtics, Noces del sentit (Vic, 1999), i Sa Nitja (Vic, 2004), i en té enllestit un tercer, Rèquiem (2009).

Ha escrit Algunes polaritats en la poesia metafísica moderna: Riba, Borges, Machado (Tesi doctoral, UAB, 1995), L’home sobrepassat (2001), i La intempèrie metafísica de Macedonio Fernández (2004). Prepara un tercer assaig, per títol Esboç d’un tractat de la ignorància. Ha escenificat i publicat teatre amb la Cia.2×2 Teatre, de Celrà, i té enllestida la Trilogia de la Intempèrie, que inclou la comèdia Dom Juan, la tragèdia Cal·lígula i el monòleg Faust. Ha ofert diversos recitals. Escriu articles d’opinió al diari El Punt, i col·labora a la revista de poesia El Llop Ferotge. Especialista en Fernando Pessoa, n’ha traduït les Odes de Ricardo Reis, i el Faust.

JOAQUIM JUBERT GRUART (1938)

Llicenciat en Medicina i Cirurgia (Barcelona) i especialista en Neurologia (París i Montpeller, Boursier du Gouvernement Francais). Antic professor de Biologia de l’Educació (CUG, UAB). Ha publicat articles i monografies referents a neurologia clínica, neuropsicologia, neurolingüística, antropologia, etologia, entre altres matèries.

Ha impartit cursos de doctorat, màsters, seminaris, conferències i cursos monogràfics entorn del desenvolupament infantil humà i animal, psicofarmacologia, psicopatologia fenomenològica, …

Ha dirigit en el Museu d’Art de Girona seminaris de recerca sobre la història de la infància i la iconografia del romànic i del gòtic. És autor dels llibres El primer any de vida, De nadó a company, Diego Ruiz, Prudenci Bertrana i La locura de Álvarez de Castro, … Membre fundador de l’Institut Psicomèdic Axios, on exerceix de neuròleg clínic i de docent.

JUDIT PEDEMONTE (1965)

Diplomada en direcció econòmica de centres sanitaris a l’escola EADA i en Control de Gestió sanitària a ESADE. 

Per professió exerceix de Cap de Control de gestió a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Per vocació canta de soprano al cor L’Aixa d’Arenys de Mar i al cor Laetare de Calella.

Es defineix com una autoexistent increada i ignorant, amb voluntat d’impecabilitat.

ANNY ESCATLLAR SOLER (1967)

Llicenciada Psicologia (Barcelona), Economia (Illinois) i Empresarials (Girona). Exerceix de psicoterapeuta a Axios Institut Psicomèdic. Imparteix cursos en Psicologia d’Emergències, Gestió de l’Estrès, Autocontrol i Habilitats en l’àmbit de Violència de Gènere a diverses institucions, empreses, acadèmies i en el marc de màsters a universitats. És membre de l’equip de psicologia d’emergències UCIEM de Dipsalut.

Anteriorment ha treballat en l’àmbit empresarial i econòmic en diversos àmbits a Alemanya, USA, Brasil i a Catalunya.

Ha realitzat tasques de coordinació, documentació i divulgació del curs del Flâneur Assegut. Ha assistit en la coordinació del Curs de Formació per a Psicoterapeutes a Axios.

CARME ORS PUIG (1963)

Llicenciada en Humanitats i Comunicació Audiovisual.

Estudiant compulsiva i fotògrafa aficionada, la seva tasca professional s’ha desenvolupat dins l’àmbit artístic com a gestora cultural.

En el camp de les arts visuals ha treballat com a coordinadora d’exposicions i administrativa a la Galeria Expoart del 1991 al 2001, com a responsable d’activitats i administració de la Fundació Fita des del 2000 fins a l’actualitat, com a coordinadora de l’exposició anual de TACA (associació d’artistes de les comarques gironines) a diferents espais artístics de la ciutat de Girona del 2005 al 2010, com a coordinadora d’exposicions –en qualitat de membre de TACA- a la seu de l’Associació d’Amics del Museu d’Art de Girona del 2008 al 2010, i és membre de l’organització del Festival inund’Art des del 2006.

Forma part de la junta directiva de les associacions següents: TACA (del 2005 a l’actualitat), ACEFIR (del 2006 a l’actualitat), Associació inund’art (del 2006 a l’actualitat) i Amics del Museu d’Art de Girona (del 2007 al 2010).

Com a membre de TACA i ACEFIR participa en projectes europeus d’educació d’adults de temàtica artística (Memento, WomenFit4Business, etc).