Els professors del curs “El flâneur”

JMa UYÀ (1960)

És professor de l’IES de Celrà, i Doctor en Filologia. Escriu poesia, teatre i assaig. Amb Dèiem ànima civil (Alcoi, 1989) inicia una obra poètica que té un segon lliurament a Ànima civil, 1990-1999 (València 2005), i un tercer amb Ànima civil, 2000-2007 (Barcelona 2008). Ha publicat dos poemes dramàtics, Noces del sentit (Vic, 1999), i Sa Nitja (Vic, 2004), i en té enllestit un tercer, Rèquiem (2009).

Ha escrit Algunes polaritats en la poesia metafísica moderna: Riba, Borges, Machado (Tesi doctoral, UAB, 1995), L’home sobrepassat (2001), i La intempèrie metafísica de Macedonio Fernández (2004). Prepara un tercer assaig, per títol Esboç d’un tractat de la ignorància. Ha escenificat i publicat teatre amb la Cia.2x2 Teatre, de Celrà, i té enllestida la Trilogia de la Intempèrie, que inclou la comèdia Dom Juan, la tragèdia Cal·lígula i el monòleg Faust. Ha ofert diversos recitals. Escriu articles d’opinió al diari El Punt, i col·labora a la revista de poesia El Llop Ferotge. Especialista en Fernando Pessoa, n’ha traduït les Odes de Ricardo Reis, i el Faust.

JOAQUIM JUBERT GRUART (1938)

Llicenciat en Medicina i Cirurgia (Barcelona) i especialista en Neurologia (París i Montpeller, Boursier du Gouvernement Francais). Antic professor de Biologia de l’Educació (CUG, UAB). Ha publicat articles i monografies referents a neurologia clínica, neuropsicologia, neurolingüística, antropologia, etologia, entre altres matèries.

Ha impartit cursos de doctorat, màsters, seminaris, conferències i cursos monogràfics entorn del desenvolupament infantil humà i animal, psicofarmacologia, psicopatologia fenomenològica, …

Ha dirigit en el Museu d’Art de Girona seminaris de recerca sobre la història de la infància i la iconografia del romànic i del gòtic. És autor dels llibres El primer any de vida, De nadó a company, Diego Ruiz, Prudenci Bertrana i La locura de Álvarez de Castro, … Membre fundador de l’Institut Psicomèdic Axios, on exerceix de neuròleg clínic i de docent.